Op vakantie in Noord-Holland!

Even eerlijk, wanneer was de laatste keer dat je naar een plek bent afgereisd in Nederland die je volledig onbekend is? In ieder geval vast heel lang geleden. De kop van Noord-Holland wordt vaak over het hoofd gezien door menig Nederlander. Maar nu reizen in eigen land populairder dan ooit is, mag dit plekje zeker niet ontbreken aan jouw reislijstje!

Vakantie in eigen land

Lekker op vakantie gaan is de afgelopen jaren steeds ingewikkelder geworden met de verspreiding van het Coronavirus. Toch ging ik het dit jaar weer proberen. Het buitenland durfde ik nog niet aan dus de enige optie voor mij was om in eigen land op vakantie te gaan. Na wat zoeken kwam ik al snel op de kop van Noord-Holland uit.

De kop van Noord-Holland was voor mij totaal onbekend. Op de kop van Noord-Holland voelde het even alsof ik echt weg was uit Nederland, niet zo gek ook met die schone kilometerslange stranden, uitgestrekte natuur, Oudhollandse dorpjes en gezellige restaurantjes. Even helemaal eruit. In Noord-Holland vind je naast de mooie schone stranden ook het zonnigste plekje in heel Nederland. Noord-Holland biedt zo’n 1650 zonuren per jaar, terwijl de gemiddelde zonuren van Nederland rond 1500 liggen!

De kop van Noord-Holland bood een breed spectrum aan activiteiten, van shoppen op de weekmarkt in Schagen, klimmen op 8 meter hoogte in bomen tot wadlopen. De mogelijkheden leken eindeloos.

Ik wilde een beetje op een unieke manier overnachten en niet zomaar een hotel uitzoeken. Uiteindelijk is mijn oog gevallen op een strandhuis, want wie wil er nou niet wakker worden met uitzicht op zee? De overvolle stranden in Spanje had ik al bijna vaarwel gezegd voor zo’n rustig privé stukje strand in Noord-Holland. Deze plek bood mij echt even het zo gemiste vakantiegevoel en het beste was dat ik niet 2 dagen hoefde te rijden om dit gevoel op te roepen! In slechts anderhalf uur had ik al de vakantiebestemming bereikt!